Ledwie pięć dni: o tyle zdołaliśmy w ciągu tego roku przesunąć moment, w którym eksploatacja zasobów Ziemi przez ludzi zaczyna przewyższać jej możliwości d...
Naukowcy z University of Illinois Urbana-Champaign są zdania, że zastąpienie tradycyjnych źródeł białka owadami, poza korzystnym wpływem na środowisko, moż...
Przewodniczący tegorocznej konferencji klimatycznej, dr Sultan Al Jaber, potwierdził, że organizatorzy planują zdecydowanie ograniczyć obecność produktów o...
Jak wynika z badania opublikowanego na łamach czasopisma Nature Food, diety pozbawione całkowicie produktów pochodzenia zwierzęcego są zdecydowanie najbard...
Raport opublikowany przez Greenpeace ostrzega, że ekstremalne zjawiska pogodowe, wywołane
pogłębiającym się kryzysem klimatycznym, coraz bardziej zagrażają...
Co trzeci Niemiec włączyłby mięso komórkowe do swojej diety. Najnowsza ankieta Ipsos ujawniła otwartość Niemców na konsumpcję mięsa wyhodowanego w laborato...
Nadchodzące dekady przyniosą spore zmiany na rynkach zamienników produktów odzwierzęcych. W przeciwnym razie nie będziemy w stanie zrealizować celów klimat...
Zgodnie z nowym badaniem, zmiany klimatyczne powodowane przez emisje gazów cieplarnianych doprowadzą do strat setek miliardów dolarów PKB. Naukowcy obliczy...
Nowy raport organizacji Compassion in World Farming alarmuje, że wysokie spożycie mięsa w najbogatszych krajach świata prowadzi ludzkość na skraj zagłady.
- Badania niekomercyjne dają zysk społeczny poprzez wprowadzenie nowych technologii lekowych i nielekowych na rynek. - mówił w piątkowym programie #RZECZoP...
Według naukowców z Uniwersytetu Oksfordzkiego, gdyby w Edynburgu wprowadzono dietę roślinną, pozwoliłoby to na usunięcie zanieczyszczeń równych emisjom 532...
Jak wynika z badania przeprowadzonego w oparciu o dane niemal 200 000 pacjentów chińskich szpitali, kontakt z zanieczyszczonym powietrzem prowadzi do ryzyk...
Jak wynika z nowego raportu autorstwa Institute for Policy Studies oraz Patriotic Millionaires, podróże prywatnymi odrzutowcami nie tylko w znacznym stopni...
Jak wynika z danych NielsenIQ, które przeanalizowane zostały przez Good Food Institute Europe, roślinne zamienniki mięsa oraz nabiału z dnia na dzień w nas...