Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 01.06.2025 20:12 Publikacja: 12.12.2023 15:47
Jak wynika z raportu fundacji Changing Markets Foundation, na platformie X (d. Twitter), w ciągu 14 miesięcy na ten temat opublikowano aż milion postów zawierających nieprawdy lub półprawdy.
Foto: Darth Liu Unsplash
Hodowla zwierząt powoduje co najmniej 14,5 proc. globalnych emisji CO2, a produkcja mięsa generuje niemal 60 proc. emisji gazów cieplarnianych pochodzących z sektora żywności.
Naukowcy od lat podkreślają, że ograniczenie spożycia mięsa jest konieczne, aby utrzymać cel ograniczenia wzrostu globalnej temperatury na poziomie 1,5°C, szczególnie w krajach najbogatszych, gdzie konsumpcja mięsa wielokrotnie przekracza zalecane ilości.
Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) postanowił ukrócić nieetyczne praktyki branży mięsnej. To ma u...
Międzynarodowe Forum Rolnictwa Regeneratywnego BIO_REACTION 2025 odbędzie się już 12 czerwca br. w Pierzchnie koło Kórnika.
Nowe zalecenia dietetyczne Austrii uwzględniają zarówno przesłanki zdrowotne, jak i klimatyczne. To kolejne pańs...
Menu w wiosce olimpijskiej podczas tegorocznych igrzysk olimpijskich w Paryżu miało opierać się głównie na rośli...
Nowy raport ekspertów Banku Światowego alarmuje: zmiany w rolnictwie są niezbędne, aby ograniczyć globalne emisj...
Phishing, ataki DDoS i złośliwe oprogramowanie to stali bywalcy raportów dotyczących zagrożeń w sieci. Od lat są najczęściej wykorzystywanymi przez cyberprzestępców metodami, ale to nie znaczy, że sposób ich działania się nie zmienia.
Nowy raport Programu Narodów Zjednoczonych ds. Ochrony Środowiska (UNEP) wykazał ogromną skalę marnowania żywnoś...
Gdzie zdobyć wiedzę, która pomoże w zdobyciu patentu motorowodnego?
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas