Reklama
Rozwiń
Reklama

Ślad węglowy rośnie w miarę jedzenia (na dowóz)

Gdy restauracje są zamknięte, pomóc może im sprzedawanie dań w dostawie, które – podobnie jak większość ludzkich aktywności – wiąże się z wyższym kosztem środowiskowym.

Publikacja: 15.03.2021 13:55

Ślad węglowy rośnie w miarę jedzenia (na dowóz)

Foto: Norma Mortenson/ Pexels

Portal GreenQueen zachęca do zastanowienia się nad śladem węglowym, jaki generujemy przez zamawianie jedzenia z dowozem do domu. Biorąc pod uwagę, że ze względu na zamknięcie restauracji od początku pandemii ponad dwukrotnie wzrosło zainteresowanie aplikacjami typu UberEats czy Glovo, warto zwrócić uwagę na konsekwencje klimatyczne naszych nawyków.

Czytaj też: Bez spalin: czy Polska potrzebuje Stref Czystego Transportu?
Pozostało jeszcze 82% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month W duecie taniej i korzystaj podwójnie! Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Ekotrendy
Biznes wcale nie ucieka od odpowiedzialności
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Ekotrendy
Producenci żywności: ROP to monopol i nowy podatek
Ekotrendy
System kaucyjny ruszył, nadchodzą zmiany
Ekotrendy
Zielona rewolucja w odpadach
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Materiał Partnera
Miliardy wyrzucane na śmietnik. Polska traci fortunę przez nieszczelny system, a rozwiązanie leży na stole
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama