Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 15.06.2025 13:13 Publikacja: 24.01.2024 12:29
Z badań przeprowadzonych przez naukowców z amerykańskiego Uniwersytetu Michigan wynika, że rolnictwo miejskie ma wysoki ślad węglowy.
Foto: Gigi/Unsplash
Choć wielu ekspertów nieraz wskazywało, że rolnictwo miejskie jest ekologiczne i sprzyjać może między innymi poprawie jakości powietrza w miastach, to najnowsze badanie opublikowane w czasopiśmie „Nature Cities” sugeruje, iż owoce i warzywa uprawiane w gospodarstwach miejskich – nierzadko reklamowane jako zdrowsze i bardziej zrównoważone – powodują emisję znacznie większej ilości dwutlenku węgla niż żywność uprawiana w sposób konwencjonalny.
Dla nas zrównoważony rozwój to nie nowy obowiązek, lecz integralna część tożsamości firmy – realizowana od lat p...
W dobie kryzysu surowcowego coraz częściej podkreśla się konieczność traktowania odpadów jak zasobów – składnikó...
W kampanii wyborczej kwestie klimatyczne poruszane były rzadko, choć większość Polaków deklaruje zaniepokojenie...
W Polsce do recyklingu przekazuje się ok. 4 milionów ton odpadów. 90-92 procent to odpady surowcowe, w tym najwi...
Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja – to trzy główne czynniki, które należy brać pod uwagę decydując się na inwestycję w mieszkanie – czy to z myślą o przechowaniu lub wzroście wartości, czy zwrocie z najmu.
Jako społeczeństwo wciąż nie rozumiemy, jak duża jest skala problemu środowiskowego i klimatycznego związanego z...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas