Reklama

Ślad węglowy rośnie w miarę jedzenia (na dowóz)

Gdy restauracje są zamknięte, pomóc może im sprzedawanie dań w dostawie, które – podobnie jak większość ludzkich aktywności – wiąże się z wyższym kosztem środowiskowym.

Publikacja: 15.03.2021 13:55

Ślad węglowy rośnie w miarę jedzenia (na dowóz)

Foto: Norma Mortenson/ Pexels

Portal GreenQueen zachęca do zastanowienia się nad śladem węglowym, jaki generujemy przez zamawianie jedzenia z dowozem do domu. Biorąc pod uwagę, że ze względu na zamknięcie restauracji od początku pandemii ponad dwukrotnie wzrosło zainteresowanie aplikacjami typu UberEats czy Glovo, warto zwrócić uwagę na konsekwencje klimatyczne naszych nawyków.

Czytaj też: Bez spalin: czy Polska potrzebuje Stref Czystego Transportu?
Pozostało jeszcze 82% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Ekotrendy
Roboty pomogą zrównoważyć branżę budowlaną
Ekotrendy
Konferencja Środowiskowa 2025: recykling, ROP, gospodarka cyrkularna
Ekotrendy
Liderzy odpowiedzialnego zarządzania są coraz mocniejsi
Ekotrendy
Być start-upem pozytywnego wpływu
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Ekotrendy
ESG po polsku: czy zrównoważona transformacja trwa?
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama