Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 14.10.2025 09:49 Publikacja: 14.02.2022 12:08
Foto: Adobe Stock
Jak oświadczył prezes wykonawczy Fënn Foods Nicholas Simms, zwiększenie kapitału było konieczne, aby zaspokoić rosnący globalny popyt na roślinne zamienniki mięsa.
„Żywność pochodzenia roślinnego jest jednym z najszybciej rozwijających się segmentów globalnego rynku żywności i według Food Frontier w samej Australii szacuje się, że rynek roślinny wygeneruje około 3 miliardów dolarów zysku w sprzedaży detalicznej do 2030 roku” – poinformował w informacji prasowej Simms.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Ryby, małże i krewetki z Bałtyku i Morza Północnego są częściowo silnie zanieczyszczone szkodliwymi chemikaliami...
Fundacja Changing Markets ostrzega, że wraz z publikacją raportu Komisji EAT-Lancet 2.0 na temat zalet „diety pl...
Zmiany klimatyczne i towarzyszące im ekstremalne zjawiska pogodowe doprowadziły do gwałtownego wzrostu cen podst...
Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) postanowił ukrócić nieetyczne praktyki branży mięsnej. To ma u...
Nowe zalecenia dietetyczne Austrii uwzględniają zarówno przesłanki zdrowotne, jak i klimatyczne. To kolejne pańs...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas