Aktualizacja: 29.05.2025 10:28 Publikacja: 09.04.2025 09:54
Przedstawiciele Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) podkreślają, że zapylanie ma kluczowe znaczenie dla produkcji żywności – około 35 proc. światowych upraw żywności zależy od zapylania przez zwierzęta.
Foto: Meggyn Pomerleau Unsplash
Naukowcy z Uniwersytetu Stanowego Waszyngtonu (WSU) prognozują, że w amerykańskich koloniach pszczół miodnych straty – jeśli chodzi o populację owadów – wynieść mogą w tym roku nawet od 60 do 70 proc. To dużo – w ostatniej dekadzie oscylowały one bowiem między 40 a 50 proc.
Jednym z najpoważniejszych zagrożeń, z którym w ciągu najbliższej dekady mierzyć się będą owady zapylające na ca...
Usługa polega na dopasowaniu inwestycji klienta – lub zbudowaniu portfela od podstaw – do indywidualnej rekomendacji przygotowanej na podstawie jego z celów, sytuacji finansowej, wiedzy o rynku, doświadczenia, podejścia do ryzyka i tolerancji ewentualnych strat.
W rezerwacie przyrody nad Zatoką Pucką po raz pierwszy w Polsce zaobserwowano żurawia kanadyjskiego. Ptak ten wy...
Kenijski Sąd Najwyższy skazał na karę więzienia czterech mężczyzn, którzy próbowali nielegalnie wywieźć z kraju...
Szwajcarscy hodowcy owiec mają poważny problem – prawdopodobnie zmuszeni będą zutylizować dziesiątki ton owczej...
Phishing, ataki DDoS i złośliwe oprogramowanie to stali bywalcy raportów dotyczących zagrożeń w sieci. Od lat są najczęściej wykorzystywanymi przez cyberprzestępców metodami, ale to nie znaczy, że sposób ich działania się nie zmienia.
W ostatniej dekadzie populacja wilków w Europie wzrosła o 58 procent – wynika z nowego raportu. Mimo że gatunek...
Gdzie zdobyć wiedzę, która pomoże w zdobyciu patentu motorowodnego?
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas