Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 03.06.2025 17:45 Publikacja: 05.07.2021 15:41
Foto: Mary Winchester/ Unsplash
Na całym świecie w ubiegłym roku spadał popyt na mięso, i choć na razie pomogła w tym pandemia, to przekroczenie „mięsnego szczytu”, po którym zapotrzebowanie będzie tylko spadać i którego nadejście prognozują ekonomiści i naukowcy, wydaje się coraz bardziej realne. W Stanach Zjednoczonych sprzedaż mięsa spadła w ubiegłym roku o 19% w porównaniu do roku poprzedniego, w Polsce w 2019 roku spożycie mięsa spadło o 2,3% na osobę. Szacuje się, że w Europie w tym roku o 1% zmniejszy się popyt na wołowinę, a w Argentynie, gdzie wołowina stanowi jeden z kluczowych elementów diety oraz flagowy produkt eksportowy, jej spożycie spadło o 4% w stosunku do 2020 roku.
Samorządy są coraz bardziej świadome, że działania budujące odporność na zmiany klimatu trzeba planować, że to n...
Przykład koncernu Energa dobitnie pokazuje, jak szerokie i wielopłaszczyznowe oddziaływanie na otoczenie ma siln...
W dyskusji nad kształtem systemu kaucyjnego w Polsce bardzo mało mówiło się o filarze technologicznym. Tymczasem...
Implementacja systemu kaucyjnego niesie za sobą szereg korzyści ekologicznych, w tym ograniczenie ilości odpadów...
Na Wyspie Spichrzów, czyli najgorętszym turystycznie rejonie Gdańska, powstaje nowa inwestycja hotelowa
Od 1 stycznia 2025 roku, zgodnie z dyrektywą SUP (Single-Use Plastics), wszystkie jednorazowe butelki PET wprowa...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas