Reklama
Rozwiń

Niemcy otwarci na konsumpcję sztucznego mięsa

Co trzeci Niemiec włączyłby mięso komórkowe do swojej diety. Najnowsza ankieta Ipsos ujawniła otwartość Niemców na konsumpcję mięsa wyhodowanego w laboratorium.

Publikacja: 17.07.2023 11:23

Niemcy otwarci na konsumpcję sztucznego mięsa

Foto: Adobe Stock

Według badania Ipsos, przeprowadzonego na uczestnikach w wieku od 18 do 75 lat, co trzeci Niemiec jest chętny na uwzględnienie mięsa komórkowego w swoim jadłospisie. Kolejne 29 proc. respondentów deklarowało niezdecydowanie.

Ponad połowa badanych potwierdziła, że słyszała o mięsie hodowlanym, a niezależnie od poziomu wiedzy na ten temat, 82 proc. konsumentów uznało, że chciałoby uzyskać więcej informacji.

Pozostało jeszcze 81% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Na talerzu
Koniec greenwashingu w branży mięsnej? Nowe wytyczne dla producentów
Materiał Promocyjny
25 lat działań na rzecz zrównoważonego rozwoju
Na talerzu
Kolejny europejski rząd zaleca dietę roślinną. „Sytuacja wymaga zmiany”
Na talerzu
Sportowcy w Paryżu chcą jeść więcej mięsa. Igrzyska coraz mniej wegańskie
Na talerzu
Nowy raport Banku Światowego: musimy jeść mniej mięsa, bo ugotujemy planetę
Na talerzu
Nowe dane na temat marnowania żywności na świecie. Kto wyrzuca najwięcej?
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama