Reklama
Rozwiń
Reklama

Niemcy otwarci na konsumpcję sztucznego mięsa

Co trzeci Niemiec włączyłby mięso komórkowe do swojej diety. Najnowsza ankieta Ipsos ujawniła otwartość Niemców na konsumpcję mięsa wyhodowanego w laboratorium.

Publikacja: 17.07.2023 11:23

Niemcy otwarci na konsumpcję sztucznego mięsa

Foto: Adobe Stock

Według badania Ipsos, przeprowadzonego na uczestnikach w wieku od 18 do 75 lat, co trzeci Niemiec jest chętny na uwzględnienie mięsa komórkowego w swoim jadłospisie. Kolejne 29 proc. respondentów deklarowało niezdecydowanie.

Ponad połowa badanych potwierdziła, że słyszała o mięsie hodowlanym, a niezależnie od poziomu wiedzy na ten temat, 82 proc. konsumentów uznało, że chciałoby uzyskać więcej informacji.

Pozostało jeszcze 81% artykułu

Dodatkowe -10% na BLACK WEEK

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Week - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Na talerzu
Marnowanie żywności w UE. Jak Polska wypada na tle innych państw Unii?
Materiał Promocyjny
Twoja gwiazda bliżej niż myślisz — Mercedes Van ProCenter
Na talerzu
Wątpliwości wokół spożywania białka z owadów. Badacze wskazują na zagrożenia
Na talerzu
Dynie na Halloween to rosnący problem. Eksperci o skali marnowania żywności
Na talerzu
Greenpeace: ryby z Bałtyku zanieczyszczone chemikaliami
Materiał Promocyjny
Cyberprzestępcy zwiększają skalę ataków na urządzenia końcowe – komputery i smartfony
Na talerzu
Znów głośno o diecie planetarnej. Eksperci ostrzegają przed dezinformacją
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama