Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 01.06.2025 15:08 Publikacja: 17.04.2023 10:39
Wegański burger
Foto: Adobe Stock
Australijski start-up Vox ogłosił niedawno stworzenie w laboratorium klopsików, które powstały z hodowanych komórek owcy oraz DNA mamuta. Zespół naukowców wyprodukował ok. 400 gramów mamuciego mięsa, nikt go jednak nie spróbował, bo zdaniem jego twórców istnieje szansa, że ludzie są na nie uczuleni, z uwagi na tysiące lat przerwy w jego konsumpcji. Dyrektor start-upu stwierdził, że głównym celem projektu było zwrócenie uwagi na możliwości związane z produkcją mięsa komórkowego. Produkt trafił do niderlandzkiego muzeum nauki i medycyny Rijksmuseum Boerhaave.
Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) postanowił ukrócić nieetyczne praktyki branży mięsnej. To ma u...
Międzynarodowe Forum Rolnictwa Regeneratywnego BIO_REACTION 2025 odbędzie się już 12 czerwca br. w Pierzchnie koło Kórnika.
Nowe zalecenia dietetyczne Austrii uwzględniają zarówno przesłanki zdrowotne, jak i klimatyczne. To kolejne pańs...
Menu w wiosce olimpijskiej podczas tegorocznych igrzysk olimpijskich w Paryżu miało opierać się głównie na rośli...
Nowy raport ekspertów Banku Światowego alarmuje: zmiany w rolnictwie są niezbędne, aby ograniczyć globalne emisj...
Phishing, ataki DDoS i złośliwe oprogramowanie to stali bywalcy raportów dotyczących zagrożeń w sieci. Od lat są najczęściej wykorzystywanymi przez cyberprzestępców metodami, ale to nie znaczy, że sposób ich działania się nie zmienia.
Nowy raport Programu Narodów Zjednoczonych ds. Ochrony Środowiska (UNEP) wykazał ogromną skalę marnowania żywnoś...
Gdzie zdobyć wiedzę, która pomoże w zdobyciu patentu motorowodnego?
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas