Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 15.07.2025 23:58 Publikacja: 03.04.2023 11:06
Foto: Bloomberg
Za inicjatywą stoją Jarosław Krzyżanowski, twórca drobiarskiej grupy KPS i Wiesław Macherzyński, który w LabFarm pełni funkcję COO oraz zespół doświadczonych naukowców. Powstanie LabFarm, to odpowiedź na problemy branży drobiarskiej, klimatyczne i wyjście naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, dla których kwestie wpływu na środowisko oraz dobrostanu zwierząt mają coraz większe znaczenie.
Firma wykorzystuje doświadczenie i wiedzę KPS Food zdobywaną od 2000 roku, by rozwinąć alternatywne źródło pozyskiwania mięsa drobiowego. Obecnie zespół jest w fazie badawczo-rozwojowej. Od jej powodzenia zależy start fazy produkcji przemysłowej, który przewidziany jest na 2025 rok.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) postanowił ukrócić nieetyczne praktyki branży mięsnej. To ma u...
Nowe zalecenia dietetyczne Austrii uwzględniają zarówno przesłanki zdrowotne, jak i klimatyczne. To kolejne pańs...
Menu w wiosce olimpijskiej podczas tegorocznych igrzysk olimpijskich w Paryżu miało opierać się głównie na rośli...
Nowy raport ekspertów Banku Światowego alarmuje: zmiany w rolnictwie są niezbędne, aby ograniczyć globalne emisj...
Nowy raport Programu Narodów Zjednoczonych ds. Ochrony Środowiska (UNEP) wykazał ogromną skalę marnowania żywnoś...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas