Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 18.06.2025 07:37 Publikacja: 14.09.2021 11:04
Foto: Bloomberg
Nad składem kanapki pracowano przez 3 lata. Składa się m.in. z burgera stworzonego we współpracy z Beyond Meat oraz wegańskiego sera na bazie grochu. Firma zapewnia, że roślinny ser „smakuje jak kultowe plastry sera McDonald's”.
McPlant ma być serwowany na wegańskiej bułce sezamowej z roślinnym sosem, sałatą, cebulą, pomidorem, piklami, ketchupem i musztardą. Roślinny burger jest wzorowany na Quarter Pounder Deluxe i zawiera 420 kalorii, czyli mniej więcej tyle, co klasyczny, podwójny cheeseburger.
Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) postanowił ukrócić nieetyczne praktyki branży mięsnej. To ma u...
Nowe zalecenia dietetyczne Austrii uwzględniają zarówno przesłanki zdrowotne, jak i klimatyczne. To kolejne pańs...
Menu w wiosce olimpijskiej podczas tegorocznych igrzysk olimpijskich w Paryżu miało opierać się głównie na rośli...
Nowy raport ekspertów Banku Światowego alarmuje: zmiany w rolnictwie są niezbędne, aby ograniczyć globalne emisj...
Polski bank z wyróżnieniem w kategorii Metaverse. Międzynarodowe jury doceniło innowacyjną kampanię Pekao dla młodych klientów.
Nowy raport Programu Narodów Zjednoczonych ds. Ochrony Środowiska (UNEP) wykazał ogromną skalę marnowania żywnoś...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas