Epidemia krótkowzroczności
                            
        
        
                            Życie w pomieszczeniach ze sztucznym oświetleniem i wpatrywanie się w ekrany komputerów to główne przyczyny wzrostu liczby przypadków wad wzroku.
                    
     
     
                                                                                                                                                                                                    
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                    
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                    
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                    
                                                                                                            
                            
    
    
                            
                
            
                                    Cząstki smogu tuczą w Pekinie
                            
        
        
                            Smog powoduje cukrzycę, otyłość, psuje płuca i wątrobę – wynika z badań na szczurach oddychających pekińskim powietrzem.
                    
     
     
                                                                                                                                                                                                    
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                    
                                                                                                            
                            
    
    
                            
                
            
                                    Trzeba doić ekologicznie
                            
        
        
                            Ekologiczne mleko i mięso zawierają o połowę więcej korzystnych kwasów tłuszczowych omega-3 niż wytwarzane konwencjonalnie, korzystniej wypadają też pod wz...