Reklama

Przyszłość browarnictwa: piwo o smaku kryzysu klimatycznego

Amerykański browar przygotował piwo z chwastów, słodu wędzonego i zbóż odpornych na suszę. Koszmarny smak ma przypominać o wyzwaniach, które stoją przed branżą w najbliższych latach.

Publikacja: 20.04.2021 13:08

Przyszłość browarnictwa: piwo o smaku kryzysu klimatycznego

Foto: Julianna Arjes/ Unsplash

Z okazji Dnia Ziemi, obchodzonego 22 kwietnia, browar New Belgium Brewing z siedzibą w Kolorado postanowił stworzyć piwo, które smakuje jak… kryzys klimatyczny. Przesłaniem producenta było uświadomienie odbiorcom, że zaniedbując środowisko, szkodzimy sobie – w końcu będziemy zmuszeni wypić to piwo, którego sobie nawarzyliśmy, a wszystko wskazuje na to, że nie będzie nam smakować.

Torched Earth Ale stworzono z „mniej niż idealnych składników, które byłyby dostępne i niedrogie dla piwowarów w zniszczonej przez klimat przyszłości, bez agresywnych działań zmierzających do zmierzenia się z kryzysem klimatycznym”, jak informuje browar.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Ekotrendy
System kaucyjny ruszył, nadchodzą zmiany
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Ekotrendy
Zielona rewolucja w odpadach
Materiał Partnera
Miliardy wyrzucane na śmietnik. Polska traci fortunę przez nieszczelny system, a rozwiązanie leży na stole
Ekotrendy
Mądry biznes jest biznesem opomiarowanym
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Ekotrendy
Projekt przepisów o rozszerzonej odpowiedzialności niszczy rynek recyklingu
Materiał Promocyjny
Nowy Ursus to wyjątkowy projekt mieszkaniowy w historii Ronsona
Reklama
Reklama